Verantwoord leven

Verantwoord leven heeft alles te maken met de dagelijkse keuzes. We leven hier in het rijke westen als koningen, terwijl elders (vaak buiten ons zicht) de arme wereldbevolking, de dieren en de bodem waarop we ons voedsel verbouwen, uitgebuit worden.

Met onze keuzes bepalen we ook hoe we onze omgeving dichtbij en verder weg tot zegen kunnen zijn of juist niet. Wat we zaaien, zullen we tenslotte ook oogsten…

Omdat we niet op een eiland voor onszelf leven en er nog veel winst valt te halen om als mensen bewust en bewogen te gaan leven met elkaar als mens en met de schepping om ons heen, heb ik hieronder een lijstje samengesteld om u en jou te prikkelen.

Bouw mee aan een gezonde natuurlijke omgeving en geef biodiversiteit weer de ruimte. Investeer in een duurzame coöperatie.

https://landvanons.nl/

Kies als je de mogelijkheid hebt voor biologisch geproduceerde levensmiddelen.

https://www.ekoplaza.nl/nieuws/detail/meer-aandacht-voor-bio

 

Denk aan je eigen lijf en van je kinderen door verantwoorde keuzes qua voedsel.

https://www.foodwatch.org/nl/over-foodwatch/dit-is-foodwatch/

Kies voor duurzame mens- en milieuvriendelijke producten. Kies voor verantwoordelijk geproduceerde producten.

https://duurzaamhout.nl/duurzaam/

Stop met het kopen van producten waarvan bekend is dat er kinderen aan gewerkt hebben in erbarmelijke omstandigheden.

https://www.mo.be/nieuws/levensduur-van-uw-batterij-stijgt-die-van-een-congolees-kind-daalt

Oorlog veroorzaakt enkel verliezers. We zijn als mens niet gemaakt om andere mensen pijn en leed te veroorzaken. Stop de zogenaamde vredesmissies in landen waar we niets te zoeken hebben. Smeed de wapens om tot landbouwmiddelen.

https://www.warchild.nl/onze-visie/

Stop de waanzin. Alles wat leeft, dient met respect en ontzag behandeld te worden. Daarmee eer je het leven en de Schepper die het leven gemaakt heeft. Stop het beëindigen van leven, zelfs in het prilste begin is het leven respect waardig. Het beëindigen van leven, gaat ook nooit zonder spijt.

https://www.schreeuwomleven.nl/spijtverhalen/

https://www.wereldvanmorgen.nl/lezen-artikelen.php?id=229&title=abortus-het-echte-verhaal–deel-1

https://www.erishulp.nl/is-kritiek-humanistisch-verbond-terecht/

Wees bewogen met de mensen die vervolgd worden om wat voor reden dan ook, maar in het bijzonder met hen die kwaadwillig vervolgd worden terwijl zij zichzelf onthouden van geweld in navolging van hun voorbeeld!

https://www.sdok.nl/over-ons/over-sdok/onze-overtuiging

Steun organisaties die vrijheid bevorderen. Breng vrijheid met uw tijd, talenten, geld en passies. Er is iets voor iedereen.

https://www.ijmnl.org/raak-betrokken

Er is een Schepper en er is hoop voor een wereld die eens geregeerd zal worden door liefde, recht en gerechtigheid. Wie is die Schepper, wat is zijn naam? En heeft hij een zoon? Wat is zijn doel met deze schepping?

https://www.y-to-y.nl/

Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam. Wij zijn gevestigd in Melissant.

Wij zijn lid van VHG, Springzaad en Wilde Weelde. Wij helpen u graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van natuurlijke en duurzame materialen.

info@vissernatuurtuinen.nl
0187 724 940 / 06 3600 9322
BTW NL001962660B27
KvK 73429147
NL89 KNAB 0258 2998 94

© Visser Natuurtuinen

Voor de natuurliefhebber - Een tuin waar u blij van wordt!

Visser Natuurtuinen