Het ontwerp van uw tuin

tuinontwerp Visser Natuurtuinen

Ideeën

U heeft een tuin en wilt deze veranderen. Wat heeft u nodig? De mogelijkheden zijn onbeperkt. Misschien heeft u als tuin- en natuurliefhebber zelf al hele mooie ideeën.

Wij kunnen u helpen. Samen met u vullen wij uw ideeën concreet in en zetten wij uw ideeën om in een tuin.

Wij kunnen een tuinontwerp voor u maken met een begeleidende materiaallijst en offerte. Of we maken een eenvoudige schets met een richtprijs. Hoe het ontwerptraject verloopt leest u hieronder.

Ontwerptraject

Wilt u een gesprek, maar heeft u zelf ook al veel ideeën en wensen? Dan is het handig om zelf al e.e.a. op papier te zetten, inclusief de maten van uw tuin en wellicht kunt u zelfs al een plattegrondschets maken. Als u deze gegevens voor het gesprek al naar ons mailt, dan kunnen wij onze gedachten vormen rond uw wensen en alvast met u meedenken. Als u zelf nog geen maten heeft van uw tuin, dan meten we uw tuin bij het eerste gesprek meteen in.

Oriëntatie en inventarisatie

Het eerste vrijblijvende gesprek is direct een oriëntatie op wat u wilt met uw tuin. Waar zit u graag in uw tuin? Waar wilt u het groen hebben, waar wilt u het graag omheind hebben, waar wilt u het speelgazon? Waar wilt u zitten, in de zon, of juist in de schaduw? Allemaal vragen die langs kunnen komen.Van welke planten houdt u? Wat vindt u mooi?

Op basis van de inventarisatie maken we een globale indeling, een schets. We tekenen uit losse pols, wat suggesties, wat vormen. Tijdens het gesprek vormen we een beeld van wat u mooi vindt. We bespreken wat voor hout, steen en beplanting u aanspreekt. We proberen ook te achterhalen wat u belangrijk of mooi vindt qua planten aan kleur, geur en vrucht.

We bespreken welk budget u in gedachten heeft voor de aanleg van uw tuin. Welke elementen zijn absoluut gewenst? Op welke zaken zou u eventueel bezuinigen, mocht het geheel niet binnen uw budget passen? Misschien kunt u zelfs een speling aangeven binnen uw budget.

Na dit eerste gesprek hebben wij een goed beeld van uw wensen en het budget. We gaan aan de slag om het schetsontwerp verder uit te werken. Als u er voor kiest om de tuin door ons te laten aanleggen, dan is het (schets)ontwerp daarvan inbegrepen bij de aanleg. Soms krijgt u ook nog een 3D ontwerp per mail, om een beter beeld te kunnen vormen, van wat we besproken en geschetst hebben. Het eigendom en gebruiksrecht van het ontwerp blijft bij ons tot na de aanleg van uw tuin.

Mocht u het ontwerp graag kopen, omdat u zelf de tuin aanlegt, of liever door een andere partij laat aanleggen. Dan is dat mogelijk. U krijgt dan van ons te horen, wat het ontwerp kost. De kosten voor het ontwerp zijn afhankelijk van de arbeidstijd en het voorwerk wat er nodig is geweest om tot het ontwerp te komen. Als we het over particuliere tuinen hebben, dan lopen de kosten voor een ontwerp uiteen van 500 euro (voor een kleine tuin) tot 4500 euro (voor een riante tuin).

Als u van tevoren aangeeft dat het enkel om een ontwerp gaat, dan krijgt u van ons een prijsindicatie van wat het ontwerp ongeveer gaat kosten. U betaalt dan 50% vooraf, voordat wij aan een 3D ontwerp beginnen. Bij het ontwerp ontvangt u dan tevens een materiaallijst, een beplantingsplan en een plan van aanpak met kostenraming.

Als u de tuin toch door ons laat aanleggen, dan vervallen de overige 50% van de ontwerpkosten.

Het proces van ontwerp en bijsturing

Als u heeft gekozen voor enkel een uitgebreid ontwerp. Dan gaan wij aan de slag, na het ontvangst van uw aanbetaling, met het ontwerpen van uw tuin in 3D-aanzichten. Dit eerste 3D-aanzicht werken wij nog niet compleet uit, omdat we tussentijds zullen checken of we een beetje op dezelfde golflengte zitten. U ontvangt 3D-aanzichten per mail, waarop u ons uw feedback terug mailt. Op basis van uw feedback sturen we bij en passen we onderdelen aan in het 3D-ontwerp.

Als het 3D-ontwerp af is, sturen we nogmaals wat 3D-aanzichten per mail. Als deze akkoord zijn, gaan we aan de slag om het compleet te maken met het beplantingsplan, de materiaallijst en het plan van aanpak met kostenraming voor de aanleg van uw tuin.

De kostenraming van de tuin is tevens de offerte, als u toch besluit de tuin door ons te laten aanleggen.

Ontwerp presentatie

Nadat alles klaar is kom ik op bezoek om het ontwerp te presenteren en te overhandigen. U ontvangt daarbij de eindfactuur voor de resterende 50% van het ontwerp. En ligt een goede basis klaar voor de aanleg van uw tuin. Ook voor de aanleg van uw tuin zijn wij u graag van dienst. Mocht u de resterende 50% dan al betaald hebben, dan ontvangt deze als korting op de door ons geleverde offerte/kostenraming.

Zelf een ontwerp maken

Natuurlijk kunt u ook zelf uw tuin ontwerpen en uw ideeën vormgeven. Er zijn veel handige hulpmiddelen te vinden die u daarbij kunt gebruiken. Wij geven hier een aantal tips:

GarDsign / SketchUp / SmartDraw

Samenwerking met Vlijtig

Als hoveniersbedrijf werken wij graag samen met tuinontwerpbureau Vlijtig, omdat we qua visie op één lijn zitten wat betreft het samenspel van tuin en natuur en Vlijtig dit ook toepast in haar werkwijze, tuinontwerpen en beplantingsplannen en zich daarin specialiseert.

In bepaalde periodes kunnen wij behoorlijk druk zijn met het aanleggen van tuinen, waardoor we minder tijd beschikbaar hebben voor het ontwerpen van tuinen. Mocht dat zo zijn, dan kan het zijn dat ik een deel van het voortraject graag uitbesteed aan Vlijtig, uiteraard pas na uw goedkeuring.

Mocht u zelf graag nog verder willen kijken naar andere tuinontwerpers voordat u een keuze wilt maken door wie u uw tuin wilt laten ontwerpen, dan kan ik u hierbij tuinontwerpbureau Vlijtig van harte aanbevelen.

Natuurtuin Vlijtig

Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam. Wij zijn gevestigd in Melissant.

Wij zijn lid van VHG, Springzaad en Wilde Weelde. Wij helpen u graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van natuurlijke en duurzame materialen.

info@vissernatuurtuinen.nl
0187 724 940 / 06 3600 9322
BTW NL001962660B27
KvK 73429147
NL89 KNAB 0258 2998 94

© Visser Natuurtuinen

Voor de natuurliefhebber - Een tuin waar u blij van wordt!

Visser Natuurtuinen