Aanleg

U wilt uw tuin veranderen of geheel nieuw aanleggen. Graag staan wij met raad en daad naast u. Zelfs gezamenlijk aanleggen met ons is mogelijk. Dit bespaart u arbeidskosten en is tevens een manier om meteen uw tuin eigen te maken. 

U kunt met ons al uw ideeën bespreken. Vervolgens kunnen wij u advies geven over het natuurrijk en recreatief maken van uw tuin. Ook kunt u het ontwerp aan ons uit handen geven en in een gesprek delen hoe u het ongeveer zou willen hebben. 

Het is ook mogelijk alleen ons advies te vragen. Graag delen wij onze ideeën over een natuurtuin. Een tuin kan de natuur dichtbij brengen. 

U kunt het volgende van ons verwachten bij het ontwerp en/of de aanleg van uw tuin:

– Wij leggen tuinen aan met minstens 35% natuurgroen oppervlakte. Een tuin betekent leven en ontspannen.

– Wij houden van echt gras. Voor een mooi gazon bent u bij ons aan het juiste adres.

– Wanneer noodzakelijk, of wenselijk om ander leven tot recht te laten komen, kunnen wij uw boom verwijderen.

– Wij leggen tuinen aan met heterogene plantvakken en afwisselende vormen en hoogten. Een strakke tuin met enkel homogene plantvakken heeft minder onze voorkeur.

– Bij beplanting letten wij zowel op sierwaarde als natuurwaarde van een plant. 

Ook als u een beperkt budget heeft, kunt u uw tuin laten renoveren. Wij hebben een voorbeeld van een renovatie van een voortuin en een achtertuin met beperkt budget hier op de site staan.

– Bij een beperkt budget denken wij met u mee over het creatief gebruik maken van de aanwezige tuinmaterialen, zodat de afvoerkosten en de aanschaf van nieuw materiaal beperkt kunnen worden. Ook met hergebruik van bestaande materialen valt er vaak minstens een net zo mooie tuin te realiseren. Er zijn veel manieren om een karakteristieke tuin te ontwerpen met hergebruikte materialen. 

– Het in tact houden van bestaande grote bomen en grote planten in een nieuw tuinplan, levert een voordeliger kostenplaatje, een beter bodemgestel en een mooiere tuin op, dan wanneer alles gesloopt en met grote machines verwijderd wordt.

– Het aanleggen van een tuin is behoorlijk arbeidsintensief en veel dingen kunt u waarschijnlijk ook zelf. Als u meehelpt bij het aanleggen kunt u op de arbeidskosten besparen. Gewoon praktische hulp kan al veel tijd aan arbeid schelen. Een mooie bijkomstigheid is dat u kan zeggen dat u de tuin zelf heeft aangelegd met hulp van ons.

Visser Natuurtuinen

Natuurlijk hovenier op de eilanden Voorne Putten, Goeree Overflakkee en Schouwen Duiveland en in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam. Wij zijn gevestigd in Melissant.

Wij zijn lid van VHG, Springzaad en Wilde Weelde. Wij helpen u graag bij de aanleg en het onderhoud van uw tuin met inzet van natuurlijke en duurzame materialen.

info@vissernatuurtuinen.nl
0187 724 940 / 06 3600 9322
BTW NL001962660B27
KvK 73429147
NL89 KNAB 0258 2998 94

© Visser Natuurtuinen

Voor de natuurliefhebber - Een tuin waar u blij van wordt!

Visser Natuurtuinen